Friday, 4 December 2015

Biografi Présidén Soekarno dalam bahasa sunda

Biografi Présidén Soekarno

Biografi Présidén Soekarno dalam bahasa sunda

 


Présidén nu kahiji di Republik Indonésia nyaeta  Soekarno anu dawam digeroan Bung Karno, lahir di Blitar, Jawa Wétan, 6 Juni 1901 sarta maot di Jakarta, 21 Juni 1970.
Bapana namina  Raden Soekemi Sosrodihardjo sarta ibuna Ida Ayu Nyoman Rai. Sawaktu jumeneungna , anjeunna gaduh istri tilu  sarta dikaruniai dalapan anak. Ti istri Fatmawati miboga putra anu wastana  Guntur, Megawati, Rachmawati, Sukmawati sarta Guruh. Ti istri  Hartini miboga Taufan sarta Bayu, sedengkeun ti istrina  Ratna Sari Dewi, wanoja turunan Jepang ngaranna pituin Naoko Nemoto miboga anak Kartika..

Mangsa leutik Soekarno ngan sawatara warsih hirup babarengan kolotna di Blitar. Sawaktu SD nepi ka tamat, anjeunna cicing di Surabaya, indekos di imah Haji Oemar Said Tokroaminoto, pulitisi kawakan pangadeg Syarikat Islam. Saterusna nuluykeun sakola di HBS (Hoogere Burger School). Waktu diajar di HBS éta, Soekarno geus menggembleng jiwa nasionalismenya. Saucul lulus HBS warsih 1920, pindah ka Bandung sarta melanjut ka THS (Technische Hoogeschool atawa sakola Tekhnik Luhur anu ayeuna jadi ITB). Manéhna junun ngahontal gelar "Ir" dina 25 Méi 1926.


Saterusna, anjeunna ngarumuskeun ajaran Marhaenisme sarta ngadegkeun PNI (Partéi Nasional lndonesia) dina 4 Juli 1927, jeung tujuan Indonésia Merdika. Balukarna, Walanda, ngasupkeunana ka panjara Sukamiskin, Bandung dina 29 Désémber 1929. Dalapan bulan saterusna anyar disidangkan. Dina pembelaannya dijudulan Indonésia Menggugat, anjeunna némbongkeun kemurtadan Walanda, bangsa anu ngaku leuwih maju éta.

Pembelaannya éta nyieun Walanda beuki ambek. Ku kituna dina Juli 1930, PNI ogé dibubarkan. Sanggeus leupas dina warsih 1931, Soekarno ngagabung jeung Partindo sarta sakaligus mingpinna. Balukarna, anjeunna ditéwak deui Walanda sarta dipiceun ka Ende, Flores, warsih 1933. Opat warsih saterusna dipindahkan ka Bengkulu.

Sanggeus ngaliwatan perjuangan anu cukup panjang, Bung Karno sarta Bung Hatta memproklamasikan kamerdikaan RI dina 17 Agustus 1945. Dina sidang BPUPKI tanggal 1 Juni 1945, Ir.Soekarno mengemukakan alpukah ngeunaan dasar nagara anu disebutna Pancasila. Tanggal 17 Agustus 1945, Ir Soekarno sarta Drs. Mohammad Hatta memproklamasikan kamerdikaan Indonésia. Dina sidang PPKI, 18 Agustus 1945 Ir.Soekarno terpilih sacara aklamasi minangka Présidén Republik Indonésia anu kahiji.

Saméméhna, anjeunna ogé junun ngarumuskeun Pancasila anu saterusna jadi dasar (idéologi) Nagara Kahijian Republik Indonésia. Anjeunna narékahan mempersatukan nusantara. Komo Soekarno usaha menghimpun bangsa-bangsa di Asia, Afrika, sarta Amérika Latin jeung Konférénsi Asia Afrika di Bandung dina 1955 anu saterusna ngembang jadi Gerakan Non Blok.

Pemberontakan G-30-S/PKI ngababarkeun krisis pulitik hébat anu ngabalukarkeun tampikan MPR luhur pertanggungjawabannya. Sabalikna MPR mengangkat Soeharto minangka Pajabat Présidén. Kaséhatanana terus memburuk, anu dina poé Minggu, 21 Juni 1970 manéhna maot di RSPAD. Manéhna disemayamkan di Wisma Yaso, Jakarta sarta dimakamkan di Blitar, Jatim di deukeut astana ibundanya, Ida Ayu Nyoman Rai. Pamaréntah menganugerahkannya minangka "Pahlawan Proklamasi".

demikin aartikel tentang Biografi Présidén Soekarno dalam bahasa sunda sekian dan terim kasih

Biografi Jenderal Ahmad Yani dalam bahasa sunda

Biografi Jenderal Ahmad Yani

 
Biografi Jenderal Ahmad Yani

    Ahmad Yani dibabarkeun di Purworejo dina kaping 19 Juni 1922. Dina warsih 1927, kulawarga Ahmad Yani pindah ka Batavia. Anjeunna ngamimitian atikan formalna di HIS Bogor (satara SD) sarta dipungkas dina warsih 1935. Saterusna anjeunna nuluykeun atikanana ka MULO kelas B Afd. Bogor (satara SMP) sarta lulus dina warsih 1938. Saterusna anjeunna sakola di AMS bagian B Afd. ngan nepi ka kelas 2. Ngandegna atikan Jenderal Ahmad Yani ieu lantaran ayana misili anu diumumkeun ku pamarentah Hindia Walanda.
    Saterusna, Jenderal Ahmad Yani mutuskeun nuturkeun atikan dina Dines Topografi Militer di Malang sarta sacara leuwih intensif di Bogor. Ti dinya, anjeunna ngamimitian karir militerna kalawan pangkat minangka Sersan. Sanggeus warsih 1942, sanggeus jepang nyokot alih Indonesia ti leungeun Walanda, Ahmad Yani nuturkeun atikan HEIHO di Magelang sarta saterusna asup ka Pasukan Pembela Tanah Air (PETA) di Bogor.
    Kaahlianana dina bermiliter ngajadikeun anjeunna menangkeun sagala rupa prestasi. Salah sahiji prestasina nyaeta Jenderal Ahmad Yani juhun nahan pakarang Jepang di Magelang. Sanggeus Tentara Keamanan Rakyat (TKR) kabentuk, Jenderal Ahmad Yani diangkat minangka Komandan TKR Purwokerto. Sarta sabot lumangsung Agresi Militer Walanda ka-1, pasukan Jenderal Ahmad Yani anu beroperasi di wewengkon Pingit junun nahan serangan Walanda sarta nyieun Walanda kapaksa mundur ti wewengkon kasebut.

    Dina waktu Agresi Militer Walanda ka-2 lumangsung, Ahmad Yani balik dipercayakeun leuwih luhur kalawan nyekel kalungguhan Komandan Wehrkreise II anu wewengkon kapamingpinanana ngawengku wewengkon pertahanan Kedu. Sanggeus Indonesia junun meunang pangakuan kadaulatan, anjeunna dipercaya deui pikeun ngajalankeun misi ngalawan Darul Islam/Tentara Islam Indonesia anu sering nyien kakacowan dina daerah Jawa Tengah. Dina waktu eta, anjeunna langsung nyokot tindakan kalawan nyieun pasukan Banteng Raiders anu dibere latihan-latihan husus ku kituna bisa ngelehkeun pasukan Tentara Islam Indonesia. Sanggeus junun, anjeunna balik deui ka Staff Angkatan Darat.

    Pas dina warsih 1955, Jenderal Ahmad Yani nuluykeun deui atikanana di Command and General Staf College di Fort Leaven Worth, Kansas, USA salila salapan bulan. Dina warsih 1956, Jenderal Ahmad Yani neruskeun atikan militerna salila dua bulan, di Special Warfare Course di Inggris. Dina warsih 1958, waktu pemberontakan PRRI sarta anjeunna junun ngajalankeun pancen kasebut kalawan pohara alus. Nepi ka penclut ti karir Jenderal Ahmad Yani di widang militerna dina warsih 1962, anjeunna diangkat minangka Panglima Angkatan Darat.
    Jenderal Ahmad Yani dipikawanoh minangka hiji jalma anu sok berselisih paham jeung PKI (Partei Komunis Indonesia). Anjeunna nampik kalawan teuas kahayang para PKI pikeun nyieun Angkatan Kalima anu diwangun ku para buruh sarta tani anu dipersenjatai. Tampikan teuas ieu anu ngabalukarkeun Jenderal Ahmad Yani jadi salah sahiji udagan PKI anu diculik sarta dibunuh di antara tujuh petinggi TNI angkatan darat ngaliwatan pemberontakan anu dipikawanoh kalawan ngaran G30S/PKI (Gerakan 30 September/PKI
    Ahmad Yani dibunuh ku cara ditembak pas di rohang dahar imahna di Jalan Lembang D58, Menteng dina pukul 04.35 dina tanggal 1 Oktober 1965. Layonna dipiceun ku PKI di Lubang Buaya, Jakarta Timur. Saterusna layonna diangkat dina tanggal 4 Oktober 1965 sarta dibere pemakaman kanegaraan dina poe salanjutna. Samemeh dimakamkeun di Taman Astana Pahlawan di Kalibata, dina poe anu sarua, Jenderal Ahmad Yani sarta rekan-rekanna resmi dinyatakeun minangka Pahlawan Revolusi jeung Kaputusan Presiden Nomer 111/KOTI/1965 sarta pangkat Jenderal Ahmad Yani ditaekkeun jadi Jenderal TNI Anumerta pikeun ngahargaan jasa-jasa anjeunna.
         Imahna kiwari dijadikeun hiji musieum umum kalawan masih ninggalkeun liang urut pelor dina panto jeung dinding, sarta masih kalawan parabot anu saru


demikian artikel tentng Biografi Jenderal Ahmad Yani dalam bahasa sunda semoga bermnfaat

Wednesday, 2 December 2015

contoh surat keterangan pengalaman kerja



PT.  HASTEX

Jl. Ganda Soja Ds. Sukamantri Kec. Paseh Tlpn. (022)5955391

==================================================================

SURAT KETERANGAN PENGALAMAN KERJA
No. : …./HRD/IV/2015


Yang bertanda tangan di bawah ini:

Nama             : H. Adang Suganda
Jabatan           : Direktur PT. HASTEX

Menerangkan dengan sesungguhnya bahwa yang bersangkutan di bawah ini:

Nama              : Wawan Kurniawan
Alamat            : Jl. Nanti Rt. 04 Rw. 13 Ds. Sukamantri Kec. Pseh Kab. Bandung

Benar telah bekerja pada perusahaan yang kami pimpin terhitung sejak 09 Februari 2009 sampai dengan 15 Januari 2015, dengan jabatan terakhir Operator Mesin.
Selama menjadi karyawan kami, Saudara Wawan Kurniawan telah menunjukkan dedikasi dan loyalitas yang tinggi terhadap perusahaan dan tidak pernah melakukan hal-hal yang merugikan perusahaan. Dalam hal ini yang bersangkutan mengundurkan diri atas kemauannya sendiri.
Kami berterima kasih dan berharap semoga yang bersangkutan dapat lebih sukses dimasa yang akan datang.
Demikian surat keterangan ini dibuat agar dapat digunakan sebagaimana mestinya.


Majalaya, 20 April 2015

Direktur PT. HASTEX





(H. Adang Suganda)




contoh Surat Pernyataan Melaksanakan Tugas



 Surat Pernyataan Melaksanakan Tugas

 

Yang bertanda tangan di bawah ini:
Nama                          : ETI HERAWATI, SPd.
Nip                              : 19670611 199103 2 012
Pangkat /Golongan   : Pembina IV/A
Jabatan                      : Kepala  TK Aisyiyah Majalaya
Unit kerja                   : TK Aisyiyah Kecamatan Majalaya
                     
Menyatakan dengan sesungguhnya bahwa nama di bawah ini

Nama                          : EUIS YATI,  SPd.
Nip                              : 1963030 1994032 0 03
NUPIK                       : 2662 7416 4430 0012
Pangkat /Golongan   : Penata Tingat I/ III/d
Jabatan                      : Guru Dewasa/Guru Kelas
Unit kerja                   : TK Aisyiyah Kecamatan Majalaya

            Berdasarkan Keputusan Menteri Pendidikan Nasional tanggal   01- 01-2015    Nomor    0034 0208/B5.1/T/TP/2015 tentang Penetapan Guru Penerima Tunjangan profesi bulanan terhitung mulai bulan April s/d Juni 2015 telah nyata melaksanakan tugas sebagai Guru TK pada satuan kerja TK Aisyiyah Majalaya dan di beri tunjangan setiap bulannya sebesar Rp. 3.260.500 (Tiga juta Dua ratus Enam puluh  ribu Lima ratus rupiah)
Demikian surat pernyataan ini saya buat dengan sesungguhnya, dengan mengingat sumpah jabatan dan apabila dikemudian hari isi surat pernyataan ini ternyata tidak benar, yang mengakibatkan kerugian terhadap Negara, maka saya bersedia menanggung kerugian tersebut.
Demikian pernyataan ini saya buat dengan sebenar – benarnya.

                                                                                    Bandung ,    Juli 2015
Yang Membuat Pernyataan
     Kepala TK Aisyiyah

contoh Surat Lamaran Kerja



Surat Lamaran Kerja



Nomor             :                                                                          Bandung, September 2015
Lampiran         :                                                                                   Kepada Yth,
Perihal             : Permohonan Kerja                                                     
                                                                                                             di Tempat

                        Dengan Hormat,
                                   Dengan ini perkenankanlah saya mengajukan permohonan kerja di ................................................................................. dan untuk keperluan  permohonan  ini saya sampaikan dengan hormat,data-data seperti di bawah ini:

                        a. Nama                                   : Sani xxxxxxxxxxx
b. Alamat                                : Kp. Pasir Angin Rt.01 / Rw.05
  Desa. Talun  Kec. Ibun
                        c. Tempat/Tanggal Lahir         : Garut,19 Maret 1991
                        d. Jenis Kelamin                      : Laki-Laki
                        e. Kebangsaan                         : WNI
                        f. Agama                                 : Islam
                        g. Pendidikan Terakhir            : S1
                        h. No. Hp                                : 085352200221 / 089675839332


                                   Selanjutnya besar harapan saya agar permohonan ini dapat dikabulkan Atas perhatian dan bantuannya yang berharga, saya ucapkan banyak terima kasih.




                               



                                                           
                       Hormat Pemohon,



                    (Sani xxxxxxxxxxxxxxxxx)



contoh surat pernyataan ikrar talak



SURAT PERNYATAAN IKRAR TALAK




Yang bertanda tangan di bawah ini :

Nama                                       : Ujang Ili Sondali
Bin                                          : Amid (Alm)
Tempat, Tanggal Lahir            : Bandung, 27 – 12 - 1992
Warganegara                           : Indonesia
Agama                                     : Islam
Pekerjaan                                 : Buruh
Alamat                                    : Kp. Pasirangin Rt. 06 Rw. 06
                                                              Ds. Talun Kec. Ibun Kab. Bandung

Pada Hari ………………………… tanggal ………………………………………………………
Saya telah menjatuhkan Thalaq satu ke satu terhadap istri saya :
Nama                                       : Neng Resti Restiani
Binti                                        : Imam
Tempat, Tanggal Lahir            : Bandung, 17-07-1994
Warganegara                           : Indonesia
Agama                                     : Islam
Pekerjaan                                 : Mengurus Rumah Tangga
Alamat                                    : Kp. Pasirangin Rt. 06 Rw. 06
                                                              Ds. Talun Kec. Ibun Kab. Bandung

Dari saat ini saya tidak lagi bertanggung jawab sebagai mana mestinya suami istri, ikrar ini dibuat atas dasar musyawarah bersama kedua belah pihak tanpa ada tekanan atau paksaan dari pihak lain. Dan pada waktu thalaq dijatuhkan istri saya dalam keadaan suci, apabila dikemudian hari habis masa iddahnya istri saya boleh menikah lagi pada orang lain. Demikian surat pernyataan ikrar  thalaq ini saya buat dalam keadan sehat jasmani maupun rohani serta kedua belah pihak tidak akan saling menggugat dan untuk bahan ke Pengadilan Agama Cimahi atau Bandung.

Bandung,…………2015

        Yang Dijatuhi Talak                                                                Yang Menyatakan Talak




 Neng xxxxxxxxxxxx                                                              Ujangxxxxxxxxxxxxxx

Saksi – saksi :

1.      _________________.................................................

2.      _________________ ..................................................

3.      _________________ …………………………….

__________________ …………………………